Kanapių baltymų milteliai (100g)


5,00 €
1 vnt.

Prekės statusas: turime!

Turime 6 vnt.

Apie prekę

Kanapių baltymai gaunami iš kanapės augalo ir yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Jame nėra THC, psichoaktyvaus junginio, esančio marihuanoje. Tai labai tvarus augalas, galintis augti įvairiuose klimatuose, o skirtingas augalo dalis galima naudoti įvairiai.

 

KANAPIŲ BALTYMŲ NAUDA SVEIKATAI

Kanapių baltymai turi daug naudingų sveikatai medžiagų, todėl žmonės juos valgo tūkstančius metų. Štai keletas svarbiausių kanapių sėklų ir kanapių baltymų miltelių privalumų:

  • Liesas baltymų šaltinis

Kanapių sėklos ir milteliai yra liesi augalinių baltymų šaltiniai, todėl jie puikiai papildo augalinę dietą. Jei bandote sumažinti suvartojamos mėsos kiekį, galite pabandyti į savo racioną įtraukti kanapių produktus.

Apie 25% visų kanapių sėklų yra baltymai, o sėklose yra gana mažai riebalų. Liesų baltymų valgymas skatina medžiagų apykaitą, naudingas virškinimui ir skatina liesos raumeninės masės augimą.

Kanapių baltymuose nėra jokio cholesterolio ar sočiųjų riebalų, skirtingai nei daugelyje gyvūninių baltymų šaltinių. Trijuose šaukštuose kanapių baltymų miltelių yra apie 90 kalorijų ir 3 gramai riebalų, o porcijoje – 15 gramų baltymų.

  • Kanapių baltymai kupini amino rūgščių

 Žmogaus organizmui tinkamai funkcionuoti reikia 22 aminorūgščių. Aminorūgštis kūnas naudoja baltymams kurti. Kūnas aminorūgščių gauna iš maisto, paprastai iš gyvūninės kilmės produktų, tokių kaip mėsa, pienas ir kiaušiniai. Tačiau kanapių produktuose yra visos amino rūgštys, reikalingos raumenų ląstelėms atstatyti, nervų sistemai ir smegenų funkcijai reguliuoti. Tai tampa puikiu gyvūninių produktų pakaitalu, ypač todėl, kad jūsų kūnas pats negali pagaminti daugelio šių rūgščių.

Tinkami visiems, tačiau ypač naudingi bus, jei Jūs:

- Sportuojate ir norite paryškinti kūno linijas;

- Siekiate subalansuoti savo dietą;

- Esate vegetaras, veganas ar žaliavalgis (raw);

- Esate alergiškas – šiame produkte nėra pieno, laktozės ar sojos pėdsakų.

 

Kanapių baltymų milteliai, dar kitaip vadinami proteinu, pasižymi unikliai didele baltymų gausa ir net 20 amino rūgščių  grandimi, tarp kurių yra devynios pagrindinės ir nepakeičiamos amino rūgštys. Šių rūgščių žmogaus organizmas nesintetina, todėl jų būtina gauti su maistu. Kanapių baltymai turi daug ląstelienos, skaidulų ir svarbiausių riebiųjų rūgščių Omega-3 ir Omega-6.

Kanapių baltymų milteliai turi tokių mineralų kaip geležis, cinkas, kalcis ir net fosforas. Esama flavonoidų ir antioksidantų – vitamino C, E. Tai yra idealus sveikatos šaltinis jūsų organizmui bei stiprus ginklas prieš mikroorganizmus ir infekcijas.

Kanapių baltymas – proteinas vertinamas ne tik dėl riebiųjų rūgščių Omega 3, Omega 6, sudėtyje esančios ląstelienos, vitamunų bei mineralų, bet ir dėl vienos iš sudedmųjų dalių  –  edestino, kuri yra  yra bene lengviausiai virškinamas baltymas žmogaus organizme. Baltymas puikiai įsisavina ir padeda stiprinti imuninę sistemą. Dėl gero ir greito įsisavinimo suteikia energijos, pakelia nuotaiką.

Kanapių baltymuose yra net 20 amino rūgščių, įskaitant visas 9 nepakeičiamas amino rūgštis. Priešingai nei dauguma augalinių baltymų, kanapės yra kokybiškas amino rūgščių šaltinis. Štai kodėl kanapės yra laikomos visaverčiu augaliniu baltymu. Produktas yra be glitimo, nesukelia virškinimo sutrikimų ar alergijos. Baltymas savyje neturi jokių psichotropinių medžiagų, jis yra  saugus ir sveikas ir vienas geriausių natūralių, augalinės kilmės baltymų šaltinių vegetarams ir veganams.

Kanapių baltymų vartojimas yra gana paprastas, bet labai gerai aprūpinantis organizmą naudingomis medžiagomis.

Knanapių sėklose yra rutulinių baltymų edestino ir albumino. Kodėl tai svarbu? Fermentai, antikūniai, hormonai ir fibrinogenas yra pagaminti iš kamuolinių baltymų. Be to edestinas ir abluminas sudaro skysčio dalį kraujo plazmoje , todėl šie baltymai yra būtini palaikant sveiką imuninę sistemą. Kanapių baltymais galite pakeisti įprastą dienos kofeino dozę. Jie padidina energijos lygį. Kanapių baltymų milteliuose yra visų nepakeičiamų riebalų rūgščių. Pasirodo , nurijus riebalų rūgštis jos pagamina dvigubai daugiau energijos nei angliavandeniai. Be to kanapių  baltymai ilgiau skaidomi organizme, o tai lemia lėtesnį energijos praradimą.

Nustatyta , kad kanapių baltymai sumažina širdies ligų riziką. Kanapėse yra ląstelienos, sveikų riebalų bei daugybė gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Taip pat didelis kiekis amino rūgšties arganino. Arganinas naudojamas azoto oksido gamybai. Azoto oksidas yra dujinė organizmo medžiaga, dėl kurios krajagyslės plečiasi . Dėl šios priežasties sumažeja kraujospūdis bei širdies ligų rizika.

Kadangi kanapių baltymai yra apsirūpinę Omega 3 , Omega 6 ir Omega 9 riebalų rūgštimis, ši ypač didelė sveikų riebalų koncentracija padeda skatinti sveiką plaukų augimą. Kai kurie tyrimai teigia, kad Omega 3 panaikina plaukų slinkimą.

Kanapių baltymai palyginus su kitais baltymais turi idealų riebalų rūgščių santykį, todėl jie labai naudingi mažinant organizmo uždegimus. Remiantis tyrimais, vartojant kanapių GLA (GAMA LINOLENO RŪGŠTIES) baltymą, 20% palengvinami artrito simptomai. Tai yra kūne gamindama priešuždegimines molekules, GLA sumažina lėtinį uždegimą.

Kanapių baltymai –proteinas , apsaugo nuo raumenų audinių praradimo bei  pukiai jį atkuria. Baltymas turi visas raumenis stiprinančias amino rūgštis , tokias kaip BCAA (šakotosios grandinės amino rūgštys). BCAA padidina raumenų baltymų sintezės greitį. Savo organizmą tausojantys ir cheminių preparatų nenorintys arba dėl įvairių alergijų (soja, glitimas, kiaušiniai, pienas), negalintys vartoti  sportininkai, renkasi kanapių proteiną.

Kanapių baltymai padeda kovoti su sausa, sudirgusia ir niežtinčia galvos oda. Kadangi kanapių sėklose yra vitamimo E, daug nepakeičiamų riebiųjų rųgščių, todėl baltymai naudojami miltelių arba tablečių pagrindu , nuramina galvos odą.

Kanapių baltymai mažina alkio jausmą, gali padėti paspriešinti potraukiui užkandžiauti bei sumažina svorį. Kodėl? Todėl, kad kanapių proteine gausu skaidulų, kurios ilgiau „laiko“ sotumo jausmą. Taip pat reguliariai vartojant kanapių baltymus mažianate riziką susirgti diabetu.

Kanapių proteinas yra nenepaprastai veiksmingas kovojant su egzema. Baltyme esančios nepakeičiamos riebalų rūštys veikia kaip vidinis drėkiklis, dėl to mažinamas odos sudirgimas ir pleiskanojimas.

Kanapių baltymai turintys netirpių ir tirpių skaidulų, natūraliai valo storają žarną, mažina vidurių užkietėjimą, valo iš organizmo toksinus. Be to, didelė kanapių baltymų ląstelienos koncentracija apsaugo žarnas, sumažina viduriavimo ir hemaroidų riziką. Išvada – produktas prisitaiko prie organizmo ir padeda kovoti su lydinčiais chroniškais arba simptominiais negalavimais.

Be to kanapių baltymai sumažina apnašų kaupimąsi arterijose.

Reguliariai su maistu vartojant kanapių baltymų miltelius yra gaunamas reikalingas baltymų kiekis, kuris padeda palaikyti sveikas organizmo funkcijas. Baltymų trūkumas organizme gali iššaukti kai kuriuos negalavimus – pablogėja nuotaika, atsiranda mieguistumas ir nuovargis.

Kanapių milteliai yra pagaminti iš kanapių sėklų , skonis malonus ir lengvas, primenantis švelnaus skonio riešutus.

 

Kaip vartoti kanapių baltymus?

Visavalgiams suaugusiems žmonėms: 2/3 valgomieji šaukštai per dieną. Vegetarams ir veganams rekomenduojama 2/3 valgomieji šaukštai per dieną.

Kanapių proteinu galima pagardinti žaliuosius, vaisių, kefyro ar jogurto kokteilius, daržovių troškinius, padažus, kepinius. Galima vartoti sumaišius su sultimis, tiesiog vandeniu ar augaliniu pienu.

 

Užsiprenumeruodami, sutinkate gauti naujienlaiškius iš mūsų

Neradai ieškomos prekės? Kreipkis, galbūt tai bus nauja prekė! 2022 Visos teisės saugomos.